לרגל חג המצות, מתכון קובנה של כופרים!
מצרכים:
- 750 גרם קמח ועוד קצת
- כף ורבע שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- רבע כוס שמן
- כפית וחצי מלח
- 200 גרם חמאה
- שתיים ורבע כוסות מים פושרים
- בייקון (לכופרים אמיתיים)
כלים:
![]() |
קמח לקערה |
![]() |
שמרים |
![]() |
3 כפות סוכר |
![]() |
מכינים רבע כוס שמן - לא לשים עדיים! |
![]() |
מוסיפים מים פושרים |
![]() |
עדיף מחוממים בפינג'אן ולא מהדוד עם כל הג'יפה |
![]() |
הבצק צריך להיות דביק, זה בסדר! |
![]() |
עכשיו מוסיפים שמן והוא נהיה פחות דביק |
![]() |
אחרי שהשמן נטמע בבצק מוסיפים מלח ולשים |
![]() |
מנוחה 10 דקות מכוסה לי יש כלי מיוחד של טאפרוור שקיבלתי מתנה ליומולדת מאמא. שנוררו אחד מאמא שלכם גם.. |
![]() |
אחרי 10 דקות לשים קצת שהאויר יצא ומניחים למנוחה לעוד 10 דקות. |
![]() |
את הבצק התפוח והאוורירי מוציאים מקערת ההתפחה |
![]() |
מקמחים משטח עבודה |
![]() |
ומרדדים לעובי של קצת יותר מחצי סנטימטר. תוך כדי רידוד מתשחרר אויר מהבצק |
![]() |
מגרדים בפומפייה 150 גרם חמאה בתפזורת. גרגרנים ייאלצו להתאפק ולא לגרד חמאה ישר לתוך הפה בשלב הזה! זה השלב שבו כופרים מכסים את הכל ברצועות בייקון! |
![]() |
עם החמאה שהתרככה מהגוש הזה משמנים את סיר הקובנה |
![]() |
משמנים ממש טוב, זה חשוב!! |
![]() |
מגלגלים לרולדה ומגרדים מעל את שארית הפליטה, סליחה, את שארית החמאה (יום השואה עוד מעט וזה) |
![]() |
חותכים ל 7-9 חלקים שווים |
![]() |
מסדרים יפה בסיר ומכסים |
![]() |
מתפיחים מכוסה עוד חצי שעה בערך עד שהשבלולים ממלאים את הסיר לגמרי - בשלב זה מחממים תנור ל 180 מעלות. |
![]() |
שעה וחצי בדיוק - אין צורך בטורבו |
![]() |
פותחים לבדוק - הצבע זהוב קל - זה מעולה! |
![]() |
הופכים על צלחת הגשה - גדולה מסיר הקובנה ! |
![]() |
דואגים שיש דיפברולטור באזור או נט"ן במרחק שיחת טלפון (101 מד"א, 1221 איחוד הצלה, או זק"א) |
![]() |
אוכלים עם שמנת, סחוג ועגבניות מרוסקות טריות. |
יפה , שנון , לאחר תוצאה תוגש התגובה , הכל במידה ונשרוד את לאחר האכילה כמובן ...
השבמחק