לפני שבועיים הייתי במצפה רמון עם חברים, הגעתי מוקדם אז נכנסתי ללשה וקניתי מאפה ממולא בתבשיל זיתים מרוקאי, התיישבתי על שפת המצוק, קראתי ספר ואכלתי. סיפרתי לאופירה (שלימדי אותי להכין קוסקוס) והיא אמרה "מה הבעיה?" אז הלכתי ללמוד להכין תשביל זיתים מרוקאי עם עוף ולימון.
מגלענים שתי קופסאות שימורים (יבנה או בית השיטה) של זיתים סורים מבוקעים שהושרו במים רתוחים כשעה. לא חרוזית!!!
בסיר גדול מרתיחים את הזיתים המגולענים כשבע דקות מהרתיחה, מסננים וטועמים, ניתן להרתיח שוב במים חדשים אם המרירות חזקה מדי בשבילכםן.
מכינים משחת פפריקה - בכוס גדולה, שתים וחצי כפות גדושות פפריקה מרוקאית מתוקה וכפית שטוחה של חריפה. כפית שטוחה של כורכום. מוסיפים שמן זית (אפשר גם קנולה) שיכסה את הפפריקה ומערבבים מדי פעם (קצת יותר מרבע כוס משחה)
במחבת גדולה צורבים חלקי עוף בשמן זית מכל הכיוונים עד להשחמה על אש בינונית (לא לשרוף את השמן!)
מנמיכים את האש, מעבירים את העוף לצלחת ומכניסים לשמן שום פרוס מחמש שיניים גדולות.
וגם רצועות דקות של גמבה אדומה.
חמש עגבניות שרי חתוכות לרבעים.
פלפל חריף פרוס דק ונקי מגרעינים - כמה שעושה לכם טוב בלב ובלשון.
מוסיפים תפיס (קורט) סוכר לבן
מפזרים מעט מלח גס (לא הרבה כי יש מלח גם בלימון הכבוש)
מחזירים את חלקי העוף לסיר בין הזיתים.
בעזרת כף מושחים את העוף במשחת הפפריקה כך שכל התבשיל יקבל את המשחה.
ניתן לפזר מעט זרעי כוסברה יבשה.
מסדרים בין העוף לזיתים פרוסות של לימון כבוש (5-10 לפי הטעם שלכםן) אם אין לימון כבוש, פורסים לימון ומפזרים עליו מלח בתחילת הבישול, וטועמים בשלב זה, אם מלוח מדי שוטפים מעט ואז מוסיפים לסיר במקום לימון כבוש.
מוסיפים חצי כוס מים רותחים בכוס של משחת הפפריקה ומוזגים מסביב בעדינות כדי לא לשטוף מהעוף את המשחה.
מוסיפים כוסברה קצוצה.
מדי כמה דקות בעזרת כף מהרוטב נוסכים על העוף.
מבשלים כ30-40 דקות (אם חלקי העוף שלכם גדולים ניתן לבשל עד שעה)
בתיאבון :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה