תוויות

זבל אורגני

עטיפת קרטיב על מדרכה.
להרים אותה או לא.
לא אני זרקתי אותה.
היא שם בגלל מישהו אחר,
אולי היא הייתה בפח והרוח העיפה אותה.
אולי אני שמתי אותה בפח אך לא עמוק מספיק,
אולי לא סגרתי את הפח.
יכול להיות שהיא פה באמצע המדרכה,
מזהמת את הסביבה בגללי.
אולי החתול שעובר עכשיו הביא אותה.
הוא מתקרב אליה כדי ללקק אותה.
החתול בורח בגללי.
אני ממשיך ללכת,
העטיפה נשארת מאחור.
החתול בורח לכיוון החניה.
אני ממשיך לאותו הכיוון.
אולי אם הייתי מרים את העטיפה וזורק אותה לפח אז העולם היה נקי יותר.
אבל איך נקי יותר,
החברה שמפנה אשפה הייתה לוקחת את הפח הגדול ומרוקנת אותו לפח יותר גדול,
ואז מפנה אותו למשאית ומשם לאיזה אתר פסולת.
החתול מנסה לחזור,
מביט בי וממשיך לכביש.
הנהג של המשאית זבל במקום ללכת לאתר פסולת,
עושה קומבינה עם איזה בן-דוד ומעביר לו את הזבל בחצי מחיר.
הבן-דוד משליך את האשפה לים.
אישה מבוגרת סוחבת מולי שני סלים,
אחד בכל יד.
מאחד מבצבץ סלרי,
היא חוזרת מהשוק ומתנדנדת מצד אל צד.
הנהג משאית קונה לבן שלו אופנוע עם הכסף מהקומבינה.
החתול נבהל מהמבוגרת,
מנסה לחזור ונבהל ממני,
החתול חותך ימינה,
המבוגרת חותכת שמאלה,
היא מפחדת מהחתול.
אני מפחד להגיד משהו.
הסלרי שלה נופל מהסל.
עטיפת הקרטיב שטה לה בים התיכון במקום לשבת על המדרכה.
הבן של הנהג משאית משייט לו באופנוע.
החתול מרחרח את הסלרי.
דולפין מתקרב לרחרח את עטיפת הקרטיב.
זה היה קרטיב אננס.
המבוגרת זורקת תפוח אדמה על החתול,
החתול בורח לכיוון שלי ואז לצד השני.
המבוגרת מתכופפת להרים את הסלרי.
תפוח האדמה מתגלגל ונעצר לידי על המדרכה.
תפוח אדמה נחשב זבל אורגני,
הוא יכול להישאר על המדרכה.
אני מביט בו.
משאית זבל מגיעה.
החתול נבהל מהמשאית זבל,
נהג המשאית זבל מבחין בו.
הדולפין מלקק את עטיפת הקרטיב,
הוא לא ידע שהוא אוהב אננס.
הנהג משאית זבל שובר כדי לא לדרוס את החתול,
האישה מתרוממת עם הסלרי ביד,
המשאית זבל מגיחה מולה,
היא מביטה בנהג,
הנהג מביט בה,
הדולפין נחנק מעטיפת הקרטיב.
החתול חומק מגלגלי הרכב,
המבוגרת לא.
הסלרי נוחת ליד תפוח האדמה.
גם הסלרי נחשב זבל אורגני.
החתול נושם לרווחה.
הבן של הנהג משאית מגיע מאחוריו,
האופנוע מחלק את החתול לשניים.
חתול מת גם נחשב לזבל אורגני ?



מרכיבים:

1 תפו"א
1 סלרי
טונה מקופסה
כף שמן (אפשר את השמן של הטונה)
מלח
פלפל
מיץ מחצי לימון

אופן הכנה:

  1. קולפים את תפוח האדמה, ומבשלים אותו בסיר קטן עם מים ומעט מלח.
  2. חותכים את תפוח האדמה המבושל לקוביות של ס"מ
  3. קוצצים את גבעולי הסלרי לפרוסות דקות ומוסיפים לקוביות תפוח האדמה.
  4. מוסיפים טונה, מלח ופלפל לפי הטעם ומעל את מיץ הלימון ומערבבים.
  5. מקשטים בעלה סלרי.
  6. מקנחים בקרטיב אננס.
  7. בתיאבון.