תוויות

קובנה של כופרים! (מתכון מצולם)

לרגל חג המצות, מתכון קובנה של כופרים!




מצרכים:
  • 750 גרם קמח ועוד קצת
  • כף ורבע שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • רבע כוס שמן
  • כפית וחצי מלח
  • 200 גרם חמאה
  • שתיים ורבע כוסות מים פושרים
  • בייקון (לכופרים אמיתיים)
כלים:
  • סיר גדול לקובנה
  • קערת התפחה
  • כםות מדידה
  • מערוך
  • פומפייה גסה
ולעבודה!


קמח לקערה


שמרים

3 כפות סוכר

מכינים רבע כוס שמן - לא לשים עדיים!

מוסיפים מים פושרים

עדיף מחוממים בפינג'אן ולא מהדוד עם כל הג'יפה

הבצק צריך להיות דביק, זה בסדר!

עכשיו מוסיפים שמן והוא נהיה פחות דביק

אחרי שהשמן נטמע בבצק מוסיפים מלח ולשים

מנוחה 10 דקות מכוסה לי יש כלי מיוחד של טאפרוור שקיבלתי מתנה ליומולדת מאמא. שנוררו אחד מאמא שלכם גם..

אחרי 10 דקות לשים קצת שהאויר יצא ומניחים למנוחה לעוד 10 דקות.

את הבצק התפוח והאוורירי מוציאים מקערת ההתפחה

מקמחים משטח עבודה

ומרדדים לעובי של קצת יותר מחצי סנטימטר. תוך כדי רידוד מתשחרר אויר מהבצק

מגרדים בפומפייה 150 גרם חמאה בתפזורת. גרגרנים ייאלצו להתאפק ולא לגרד חמאה ישר לתוך הפה בשלב הזה!
זה השלב שבו כופרים מכסים את הכל ברצועות בייקון!

עם החמאה שהתרככה מהגוש הזה משמנים את סיר הקובנה

משמנים ממש טוב, זה חשוב!!

מגלגלים לרולדה ומגרדים מעל את שארית הפליטה, סליחה, את שארית החמאה (יום השואה עוד מעט וזה)

חותכים ל 7-9 חלקים שווים

מסדרים יפה בסיר  ומכסים

מתפיחים מכוסה עוד חצי שעה בערך עד שהשבלולים ממלאים את הסיר לגמרי - בשלב זה מחממים תנור ל 180 מעלות.
שעה וחצי בדיוק - אין צורך בטורבו

פותחים לבדוק - הצבע זהוב קל - זה מעולה!

הופכים על צלחת הגשה - גדולה מסיר הקובנה !

דואגים שיש דיפברולטור באזור או נט"ן במרחק שיחת טלפון (101 מד"א, 1221 איחוד הצלה, או זק"א)

אוכלים עם שמנת, סחוג ועגבניות מרוסקות טריות.