תוויות

הקוסקוס של אופירה (מתכון מצולם)

תודה לאופירה שלימדה אותי להכין קוסקוס, והסכימה שאני אצלם אותה ואת התהליך, זה קרה לפני חצי שנה בערך, ומאז ניסיתי כבר כמה פעמים, כל פעם יוצא יותר טוב מהפעם הקודמת אבל עדיין לא כמו שלה :)
מאז כבר נולדה אודיה איילה, אבל אני קצת איטי, אז הנה המתכון לפי הרשימות ועם ** מלא ** תמונות :)
מתכון לקוסקוס כתוב בצבע אדום
והמתכון למרק לקוסקוס כתוב בצבע חום

א. הכנות למרק:
להשרות כוס חומוס לילה לפני.
לבשל את החומוס במשך 40 דקות, לכפות, לשטוף ולהניח בצד.

1. למלא את הסיר במים כמעט עד הסוף (אם הסיר שלכם נמוך, תשאירו לפחות 5 סנטימטרים אם לא 7, כי אם המים המבעבעים ברתיחה ייגעו בקוסקוס שבסיר העליון תקבלו בלוק, ואני יודע כי בפעם הראשונה כולם נהנו ממרק לקוסקוס ואורז..)
סיר קוסקוס, אסור למים המבעבעים לגעת בחלק העליון!
קוסקוס מאדים פעמיים! לעולם!!!
לא לקצר תהליכים, אלא אם רוצים שייצא חוֹל

2. לבחור סולת של מותג דגן/שטיבל, לא המותג של הסוּפר אחרת תקבלו קוסקוס בצבע אפור במקום בהיר וצהבהב לבנבן.
תשקיעו בסולת!
3. מכינים קערת נירוסטה גדולה, כמו זו:
4. 1 ק"ג סולת (לא שווה להתאמץ על פחות) שופכים לקערה:
5. בסך הכל מוסיפים לסולת 800-1000 מ"ל מים, תלוי בסולת ובמים כל פעם משתנה חשוב להרגיש, איך מרגישים, בהמשך.
ברגע שהמים בסיר התחתון רותחים, זה הזמן להתחיל.
בשלב הראשון מוסיפים לסולת כוס אחת (200 מ"ל) ובהדרגה, תוך כדי ערבוב עם הידיים ופירור של הסולת והמים.
שלב ראשון, כוס אחת!
לא לפחד לערבב עם הידיים
ולפורר טוב את כל הגושים
6. מעבירים את הפירורים שנוצרו לנפה של קוסקוס, ומנפים פעם אחת (אפשר פעמיים אבל לא בעדה של אופירה :) )
נפה לקוסקוס
ככה זה צריך להיות, פירורים.. פירורים..
7. מכניסים בהדרגה לסיר ומיישרים עם הידיים.
הופה!
8. מכסים ומניחים משהו מעל המכסה כדי שלא יירעד, ומאדים באש גבוהה 30 דקות.
ונחזור בינתיים למרק..
ב. בסיר גדול 2 כפות שמן ומשקפים בצל גדול.
ג. מכינים מלא ירקות שצריכים להיכנס למרק
1 לפת (אפשר קולורבי במקום).
1 תפוח אדמה קליפה לבנה.
חצי כרוב בינוני
400 גרם דלעת
2 גזרים בינוניים מקולפים
1 קישוא.
חופן עגבניות שרי או עגבנייה רגילה.
סלרי
פלפל חריף אדום

7 כנפיים או גרונות או גם וגם שטופים בלימון ומנוקים מנוצות.
להכין הכל שיהיה מהיר וקל כי בינתיים הקוסקוס על האש!!
ד. מוסיפים עגבניות שרי חתוכות.
ה. ותפוח אדמה
ו. מוסיפים את חלקי העוף
ז. סלרי חתוך
ח. כרוב חתוך גס
ט. מוסיפים את החומוס שבישלנו ומוסיפים מים עד כדי מחצית הסיר.
י. חורצים פלפל חריף ומוסיפים.
 יא. טוניסאים מוסיפים שבר של מקל קינמון במרק
יב. כף גדושה של פפריקה מרוקאית מתוקה
יג. בין חצי לרבע כפית כורכום
יד. ככה זה נראה עכשיו:
יה. מוסיפים מים כמעט עד הסוף ואת שאר הירקות הדלעת והקישוא
וחוזרים לקוסקוס!
9. אחרי חצי שעה של אידוי ראשון מעבירים את הקוסקוס חזרה לקערת נירוסטה הגדולה ומכבים את האש כדי שהמים לא ייגמרו, אם אתם מבחינים שמפלס המים ירד מדי תשאירו דולק והוסיפו מים כדי שיספיקו לרתוח שוב.
עוזרים לקוסקוס לצאת אם הוא מסרב..
10. מוסיפים את שאר המים בהדרגה ותך כדי ערבוב, לשפוך מים על היד ולפזר כדי שלא הכל יישפך באותו מקום. (השתמשנו ב 200 מ"ל באידוי הראשון ומוסיפים תחילה עוד 600 מ"ל ואם מרגישים שייבש מדי אז מוסיפים עוד קצת ועד להשלמת 1000 מ"ל, אי השתמשתי בין 800 ל900 כשעשיתי בעצמי.
11. מכסים במגבת וממתינים 4 דקות
12. מדליקים את האש שוב, אם כיבינו.
13. מפוררים עם מזלג
14. מוסיפים כפית שטוחה מלח לכל ק"ג סולת
15. מוסיפים אגרוף שמן (יוצקים שמן לכף יד מאוגרפת) ומערבבים!
16. בודקים אם לא יבש מדי ואם יש מספיק מלח. מתקנים אם צריך ומחזירים לסיר
17. עושים ארובות עם סכין ומכסים לעוד 45 דקות.
חזרה למרק!
יו. מוסיפים כף שטוחה מלח למרק
ככה זה נראה אחרי 45 דקות, לא באמת צריך הסברים מפה :)
בתיאבון!




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה