תוויות

סלט מלפפונים של סבתא אניטה (במסגרת הכנות לכריך שיימינג)

חומרים:
  • מלפפונים שנס ליחם (יש לכם מלפפונים ואתם יודעים שאם לא תאכלו אותם היום אז הם יירקבו במקרר ויימצאו את מקומם בפח)
  • מלח בנדיבות (3 כפות +-)
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
  • כף שמן (צהוב מאיזשהו סוג שהוא לא זית)
  • כף חומץ (לא בלסמי)
  • שתי שיניי שום

  • קערה גדולה
  • קופסא אטומה
  • קרש חיתוך
  • סכין
  • כף
  • כפית
  • מועך שום

פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות של מילימטר.

מניחים בקערה גדולה.
מפזרים מעל מלח בהדרגה (3 כפות לקילו מלפפונים) ומערבבים (אני מקפיץ את הקערה ואם צריך מערבב קצת עם הידיים) מניחים לשעה וחצי שעתיים באויר החופשי, אם חם ויבש מכסים בניילון.
אחרי שעתיים המלפפונים מגירים מלא נוזלים ירוקים. זה אומר שהגיע זמן סחיטה!
סוחטים את המלפפונים ( לא לשים אותם כי אז מקבלים קווץ' רק סוחטים עד שלא ניגרים נוזלים) רצוי לסחוט בשתי ידיים אם לא צריך גם לצלם תוך כדי.
ככה זה צריך להיות.
אם סחטתם בערך קילו מלפפונים ולא קיבלתם כמות יפה של נוזלים, אתם צריכים לעבוד על שרירי כף היד שלכם.
שמים בכלי אטום.
מוסיפים את שאר התבלינים (לא מוסיפים מלח!! שמנו מספיק!!1)
הסלט הכי טעים למחרת.
בתיאבון :)