תוויות

גפילטעפיש - יצירה פוסט בלוגיסטית מצולמת (מתכון)

סיר חצי מלא במים + 2 עלי דפנה, אש גבוהה
שלושה גזרים בינוניים
לחתוך לפרוסות ואל הסיר
כוס של בצל קצוץ (בערך שני בצלים בינוניים)
להשליך הסירה
שורש פטרוזיליה קצוץ (רק את הלבן בלי עלים!)
הסירה השליכוהו
שתי כפות סוכר, לא גדושות ולא שטוחות, באמצע
כפית גדושה מלח
רבע/חצי כפית פלפל שחור גרוס
התבלינים אל הסיר
אוף-טופיק זנבות העכברושים הללו יהפכו לחזרת תוצרת בית!
קרפיון טרי נחבט באלה ונוקה חצי שעה קודם, על ידי הדרוזי מדגי דפנה. אני אומר דרוזי כי לפני בתור היו שני פולנים שנכנסו לחנות וישר דרשו לראות את בעל הבית. לא יודע מה יש לפונים עם בעלי בית, אבל הייתה שיחה ארוכה שהבחור הדרוזי הצעיר הסביר להם שהוא דרוזי והבחור השני בכלל מוסלמי ופה אין שום בעל בית שייקנו דג ויירדו ממנו. אבל הפולנים בשלהם ואז הבעל הפולני התערב ורצה לדעת איפה בעל הבית, הם לקחו קרפיון טחון אחרי ששאלו את הדרוזי לפחות שלוש פעמים אם הוא נטחן היום (הדג, לא הדרוזי, אוי, הם פולנים קשישים, אתם והראש הכחול שלכם) וקנו שני ראשים של דג, וקנו עוד דג שלם ואז היה דיון לכמה חלקים לחתוך את הדג השלם. בסוף החליטו להפריד את הראש ואת השאר לחלק לשלוש.
וכן,
הם יצאו מהחנות עייפים ולא מרוצים, כמו פולנים טובים.
וישבו באוטו, בחושך, וחסמו לי את היציאה עד שהחליטו אם ליסוע ימינה או שמאלה.
אם הדייג לא עשה את זה, אז מוציאים את הזימים מראש הדג
מנקים טוב את הדגים מהקשקשים שאולי נשארו להם
מפרידים את הראש מהדגים, עם קצת מההתחלה של הדג כדי שניתן יהיה למלא אותו
מפלטים את הקרפיון
משליכים הסירה את האדרה
חותכים את הפילטים של הקרפיון ובצל גדול או שניים קטנים
טוחנים את הקרפיון ואת הבצל במטחנת בשר עם חורים גדולים! אתם לא רוצים דייסה
מוסיפים שמונה כפות קמח מצה, לא גדושות מדי ולא שטוחות מדי
מוסיפים שתי ביצים
וכף שמן
כפית מלח, לא גדושה ולא שטוחה. וחצי כפית פלפל שחור גרוס
הציר רותח לו על האש, ניתן להנמיך את הלהבות כדי שמכניסים את הקציצות הן לא תרקודנה בסיר ותתפרקנה
לשים את העיסה עם הידיים, טוב כדי שהכל ייתחבר
צרים קציצות ומשליכים הסירה
הם תופחים קלות בסיר, אל דאגה, זה מה שצריך לקרות
מבשלים שעתיים! על אש נמוכה ומכסה סגור
מוציאים את הקציצות בעדינות ובעזרת צמד כפות, מבלי להוריד את הסיר הגז, ומקשטים בגזר בראש כל דג :)
לאחר מכן מוציאים את הראשים הממולאים מהסיר גם כן
את הציר שנותר מצמצמים לכדי מחציתו, מדי פעם מועכים עם מצקת את האדרה שנותרה כדי לסחוט את כל הג'לטין החוצה.
מסננים את הציר מהאדרה ושאריות הירקות, ומחלקים שווה בשווה בכל התבניות, כדי שכולם יהנו מהג'לי :)
ראש של דג ממולא, כדי שנהיה מלאים בעצמנו, כמו גפילטעפיש טוב.

בתיאבון
וחג אביב שמח!

*אני הכנתי לפי הוראות מדויקות של אבא שלי